Spring naar hoofd-inhoud

Bij Luitjens

Bij Luitjens (in het verleden bekend onder andere bedrijfsnamen) is ontstaan in 1976, Anton en Elly Luitjens kochten een winkel in Harderwijk en twee nieuwe ondernemers werden geboren. Samen met hun team werkten ze aan kwaliteit en omzet. Vanaf deze start werd er alleen nog maar verder uitgebreid. In 1979 verhuisde de familie naar Ureterp in Friesland omdat daar een grotere winkel gestart kon worden.

In 1991 stond er weer een nieuwe uitdaging om aan de andere kant van het land een Albert Heijn te starten met nog meer potentieel. Met het gezin werd verhuisd naar Axel waar een nieuw thuis werd gevonden. Wat begon als één winkel, groeide in de loop der jaren uit tot meerdere bedrijven in de retail-, leisure- en horecabranche. En nu bestaat het Bij Luitjens team uit meer dan 350 enthousiaste toppers!

In 2011 is oprichter Anton Luitjens overleden en Elly Luitjens mag het inmiddels wat rustiger aan doen. Het bedrijf wordt nu geleid door de tweede generatie Daniël Luitjens, Mirjam Sariman-Luitjens en Barbara de Pillecyn-Luitjens.

Onze missie:

Het creëren van een uniek centrum waar mensen zich thuisvoelen waardoor het een aantrekkende kracht heeft op de regio.

 


Daniël Luitjens

Hoi, Ik ben Daniel Luitjens en woonachtig in Axel.

In 1991 zijn wij met het gehele gezin verhuisd vanuit Friesland naar Zeeuws-Vlaanderen. Dit was omdat mijn ouders in Axel een nieuwe uitdaging aangingen namelijk een Albert Heijn supermarkt runnen. 

Sindsdien ben ik ook werkzaam Bij (ondertussen) Luitjens. Eerst was dat naast mijn Mavo opleiding als vakkenvuller, daarna als zaterdag hulp toen ik de supermarkt opleiding in Amersfoort ging volgen. Nadat ik met goed gevolg de Supermarktopleiding heb afgerond ben ik in 1997 fulltime gaan werken. Als fulltimer ben ik begonnen als afdelingsmanager en in 1999 ben ik samen met mijn vader en moeder eigenaar geworden. Bij Luitjens is onder tussen uitgegroeid tot een groot bedrijf met diverse winkels en vastgoed.

Mijn taak is om ervoor te zorgen dat samen met alle collega’s de basis op orde is en dat we proberen het elke dag een stukje beter te doen. Daarnaast vind ik het leuk om na te denken waar we met z’n allen over een aantal jaar kunnen staan en de weg daar naar toe uit te stippelen.

Naast mijn mooie baan, heb ik een prachtig gezin wat bestaat uit mijn vrouw Annemiek en 2 zoons Mats en Tijn. Zij zorgen ervoor dat het niet alleen maar werken is maar dat er ook een tijd is van genieten. Dus op mijn vrije zaterdag vindt ik het heerlijk om langs de lijn te staan, om mijn zoon aan te moedigen of samen met het hele gezin leuke dingen te gaan doen. Dat is pas echt genieten.


Mirjam Sariman-Luitjens

Hi, mijn naam is Mirjam Sariman-Luitjens. 

Mijn vroegste herinnering vanuit ons familiebedrijf is dat ik als klein meisje met grote witte kaplaarzen op zaterdagmiddagen mocht helpen met schoonmaken in de slagerij van onze winkel in Ureterp (Friesland). Toen we eenmaal naar Axel zijn verhuisd, zodat mijn ouders daar een grotere Albert Heijn konden opbouwen, mocht ik al snel in de weekenden en vakanties wat zakgeld verdienen door vakken te vullen, kassadraaien etc.

Het was altijd gezellig, maar het was toch niet mijn droom om mijn leven lang in een supermarkt te werken. Toen ik net oud genoeg was om zelfstandig te wonen ben ik terug naar Friesland verhuisd en heb daar de sportopleiding gevolgd. Na het succesvol afronden van deze opleiding heb ik nog één jaar full-time in de winkel gewerkt maar heb toen heel bewust ervoor gekozen om mijn eigen passie te volgen en ben voor een fitnessketen in de randstad gaan werken. Binnen een aantal jaren heb ik daar zo ongeveer alle functies doorlopen, van receptioniste, (groeps-) fitnessinstructeur, lidmaatschapsadviseur, coördinator totdat ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor een aantal vestigingen.

In 2010 heb ik nog een uitstapje gemaakt naar de training- en evenementenbranche. Ontzettend leuk, maar toen er in 2013 binnen het familiebedrijf mooie uitdagende plannen ontstonden om het bedrijf ook buiten de detailhandel verder uit te breiden, werd ik gelijk enthousiast. Samen met mijn gezin hebben we vrij snel de beslissing genomen om naar Axel te verhuizen en hier samen met mijn broer en zus aan de toekomst van ons familiebedrijf te werken.

In 2011 en 2012 ben ik ook nog trotse moeder van twee mooie jongens Toine en Quin geworden. Als kers op de taart werd in 2018 ons gezin compleet gemaakt met dochter Maud. Samen met mijn man Henk zijn zij de verrijking van mijn leven. Heerlijk genieten in het bos, een speeltuin of gewoon lekker thuis dansen, zingen, spelen… noem maar op, geen moment verveling zal ik maar zeggen!


Barbara Luitjens

Hoi, ik ben Barbara Luitjens.

Toen wij in Axel kwamen wonen was ik nog te jong om te werken. Toen ik eenmaal oud genoeg was ben ik begonnen om vakken te vullen, daarna nog de broodafdeling, kassa en infobalie en daarna ook nog Etos. Eerst heb ik dit allemaal als werknemer gedaan en in 2007 ben ik mede eigenaar geworden samen met mijn vader, moeder en broer.

Bij Etos ben ik begonnen met een middag in de week de administratie op te pakken. Dit beviel mij wel. Toen mijn ouders alle twee stopten met werken ben ik de uitdaging aangegaan om mijn volledige werkweek administratie te gaan doen. Dit bevalt mij goed omdat ik er genoeg uitdaging in vind en het ook goed met mijn privé leven te combineren is.

In mijn vrije tijd zorg ik samen met mijn vriend Peter voor onze twee kinderen Jordi en Yentl. Daarnaast probeer ik altijd nog de tijd vrij te maken om nog een avondje muziek te maken bij New Adventure.